Koruna dopoledne stagnuje k euru, posiluje vůči dolaru

16.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. srpna (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnuje k euru a posiluje vůči dolaru. V 11:00 se podle serveru Patria Online koruna obchodovala za 25,83 Kč/EUR, tedy beze změny proti čtvrtečnímu závěru. K dolaru posílila o 14 haléřů na 19,36 Kč/USD.

"Domácí události dnes v kalendáři nejsou. Další drobné změny tak bude přinášet hlavně vývoj ve světě. Větším pohybům kurzu by měly zabránit na jedné straně obavy z politiky ČNB, na druhé straně pak lepšící se zprávy z domácí i evropské ekonomiky," uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk.

Celkově jsou podle něj dnes trhy klidnější. Kurz eurodolaru je dopoledne na 1,333 USD/EUR. Analytici čekají posílení dolaru, euro bude na současných úrovních podle Vlka těžko hledat silné impulsy k dalšímu růstu. "Dnes je na programu index spotřebitelské důvěry v USA. Měl by se podle odhadů nepatrně zlepšit a při relativně vysokých hodnotách indexu by potvrzení očekávání mělo podpořit americkou měnu. Krom toho vyjdou rovněž data z realitního trhu, konkrétně počty nově rozestavěných domů," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK