Pokles amerických akcií se dopoledne zastavil

16.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. srpna (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne mírně posílily po výrazných poklesech na předchozích dvou obchodních seancích. Na trhu nicméně přetrvávají obavy ze slabých spotřebitelských výdajů a z omezování opatření na podporu hospodářského růstu, píše agentura AP.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval nárůst o 0,05 procenta na 15.119 bodů. Širší index S&P 500 zůstal téměř beze změny na 1661 bodech a index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl o 0,33 procenta na 3618 bodů.

Předběžné výsledky průzkumu agentury Reuters a Michiganské univerzity dnes ukázaly, že spotřebitelská důvěra ve Spojených státech v srpnu překvapivě klesla kvůli obavám z vyšších úrokových sazeb a zpomalení růstu ekonomiky. Spotřebitelské výdaje ve Spojených státech zajišťují více než dvě třetiny ekonomické aktivity.

Investory rovněž znepokojuje, jaký dopad bude mít na akciové trhy očekávané snižování nákupů dluhopisů americkou centrální bankou (Fed). Šéf atlantské pobočky Fedu Dennis Lockhart tento týden uvedl, že banka by mohla začít nákupy omezovat již příští měsíc.

pmh hej

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK