Slovenská cestovní kancelář Medina Tours zkrachovala

18.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 18. srpna (ČTK) - Slovenská cestovní kancelář Medina Tours v sobotu večer vyhlásila platební neschopnost. Informovala o tom na svých internetových stránkách. Cestovka úpadek spojila s nečekaným úpadkem mateřské společnosti v zahraničí a se složitou situací v Egyptě. Tato země pro ni údajně byla hlavní destinací.

Podle webu pravda.sk jde na Slovensku od června již o čtvrtou cestovku, která vyhlásila bankrot. Na začátku měsíce například zkrachovala Best Reisen - Best Choice, mateřská společnost české pobočky CK Best Choice. Ta později také vyhlásila úpadek. Best Reisen - Best Choice patřila na Slovensku mezi středně velké, dlouholeté cestovní kanceláře.

Medina Tours na svém webu uvedla, že klienti, kteří jsou v současnosti v zahraničí, mohou beze změn využívat služeb, které si zaplatili, a domů se vrátit v řádném termínu. Klienti, kteří si zájezd koupili, ale do okamžiku vyhlášení bankrotu neodcestovali, mohou uplatnit své nároky u Evropské cestovní pojišťovny.

Podle zdrojů webu krachycestovek.cz slovenská Medina Tours vyhlásila úpadek poté, co zkrachovala její maďarská mateřská firma.

Slovenská Medina po údajů z jejího webu prodávala pobyty i v České republice. Společnost MEDINA TOURS je zapsána v českém obchodním rejstříku. Web medinatours.cz byl dnes ráno nedostupný.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK