Uzavírka Pražského okruhu byla prodloužena až o tři hodiny

18.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. srpna (ČTK) - Až o tři hodiny se zřejmě prodlouží uzavírka Pražského okruhu mezi dálnicemi D1 a D5. Původně měl být provoz obnoven dnes v 11:00. ČTK to oznámilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Silnice byla plánovaně uzavřena od sobotních 11:00 kvůli pravidelné údržbě Komořanského a Lochkovského tunelu.

Podle ŘSD se uzavírka protáhne nejméně o dvě, ale možná i o tři hodiny. Příčiny prodloužení omezení provozu silničáři neoznámili. Důvodem celé uzavírky tunelů jsou zkoušky požárně-bezpečnostních zařízení a servis technologií, prohlídky, odstranění záručních závad, nastavení kamer a mytí tunelů. Podle policie se zatím kvůli přerušení provozu na okruhu neobjevily v okolí žádné větší dopravní problémy.

Obousměrná uzavírka je v úseku zhruba mezi sedmým a třináctým kilometrem Pražského okruhu. Objížďky vedou pro směr od D1 k D5 po ulici 5.května, Jižní spojce, Barrandovském mostě a ulicí K Barrandovu zpět na okruh. Tudy vede v opačném směru i objížďka pro směr z dálnice D5 k dálnici D1.

Ze Strakonické směrem k dálnici D5 musí jet řidiči přes ulice Výpadová, K cementárně, Pod Lochkovem a zpět na Pražský okruh. Po stejné trase pojedou i v opačném směru.

Pražský okruh mezi dálnicemi D1 a D5 byl zprovozněn v září 2010. Novostavba za 18,3 miliardy korun vede mezi Modleticemi u D1 a Prahou-Slivencem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK