Koruna zahájila nový týden bez větších změn vůči euru i dolaru

19.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. srpna (ČTK) - Česká měna zahájila nový týden vůči oběma hlavním světovým měnám bez větších změn. Kolem 11:00 si k euru proti pátku polepšila o dva haléře na 25,79 Kč/EUR. Proti dolaru naopak o haléř oslabila na 19,35 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle Jiřího Cihláře z Next Finance byla nálada na trzích po ránu pesimistická. "Znovu se proto nedočkáme většího zájmu po rizikových měnách, včetně naší koruny," dodal Cihlář. Dnes tak čeká stagnaci až mírné oslabení koruny.

"Vzhledem k tomu, že nejdůležitější ekonomické indikátory, které měly být v průběhu srpna zveřejněny, jsou již za námi, příliš domácích impulzů pro kurz koruny v tomto týdnu očekávat nelze," dodal Jan Vejmělek z Komerční banky. Kurz podle něj bude sledovat situaci v regionu, respektive vývoj na globálních devizových trzích.

Dolar k euru se kolem 11:00 obchodoval na 1,3327 USD/EUR, byl tak blízko hodnot pátečního závěru. Uplynulý týden byl z pohledu dolaru úspěšný, když si polepšil proti 13 z 16 klíčových měn. Dolar posilují příznivá data podporující očekávání, že americká centrální banka bude moci začít ustupovat od programu kvantitativního uvolňování, doplnil Vejmělek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK