Koruna před jednáním o rozpuštění Sněmovny mírně posiluje

20.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. srpna (ČTK) - Česká měna před dnešním jednáním o rozpuštění Poslanecké sněmovny mírně posilovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 11:00 k euru proti pondělku zpevnila o dva haléře na 25,82 Kč/EUR a vůči dolaru o šest haléřů na 19,30 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Jiřího Cihláře z Next Finance dnes nevyjdou žádné důležité statistiky. "V neprospěch koruny bude i dnes hovořit horší nálada na trzích. Naopak jednání o rozpuštění Sněmovny by s kurzem koruny výrazněji nemělo zamávat," míní Cihlář.

Jan Vejmělek z Komerční banky dodal, že středoevropské devizové trhy doplácejí na zvyšující se americké výnosy. Ty rostou v očekávání, že americká centrální banka (Fed) začne postupně ustupovat ze své strategie extrémně uvolněné měnové politiky.

Dolar k euru se kolem 11:00 obchodoval na 1,3371 USD/EUR. Euro v pondělí za nedostatku čerstvých ekonomických fundamentů podpořily komentáře z německé centrální banky. Ani dnešek nebude na nová data nijak bohatý, jediným zajímavým ukazatelem je chicagský Fed index průmyslové aktivity za červenec, uvedl Vejmělek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK