Část Prahy byla dopoledne bez proudu, dodávky již obnoveny

28.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. srpna (ČTK) - Část Prahy byla dnes dopoledne opět bez proudu. Výpadek postihl rozvodnu na Chodově, která zásobuje zhruba třetinu Prahy. Zasáhl rozsáhlou část Prahy 4, část Prahy 10 a část Prahy 2, řekl ČTK mluvčí Pražské energetiky Petr Holubec. Energetici nyní zjišťují, zda šlo o technickou závadu nebo selhání lidského faktoru. V rozvodně byl při zkratu zraněn jedenadvacetiletý technik.

"Utrpěl popáleniny na 35 procentech těla, ve vážném stavu byl převezen do popáleninového centra vinohradské nemocnice," řekla ČTK mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Kvůli výpadku dispečeři okamžitě zahájili přepojování soustavy z jiných rozvoden. Přepojování v některých místech trvalo řádově několik minut, nejdéle to bylo 40 minut, dodal mluvčí.

Vzhledem k tomu, že rozvodna na Chodově je napojena i na část, která patří firmě ČEPS, byl v důsledku výpadku vyřazen i směr na jih od Prahy, například Čestlice a další vesnice. Také v těchto lokalitách výpadek trval maximálně několik desítek minut. Dodávky byly plně obnoveny v 10:45, uvedl Holubec.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK