Tisk: Vedení BlackBerry chce urychlit prodej podniku

05.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Toronto 5. září (ČTK) - Vedení ztrátového kanadského výrobce chytrých mobilních telefonů BlackBerry se snaží urychlit prodej podniku. Dohoda o prodeji by tak mohla být hotova do listopadu. Informoval o tom list Wall Street Journal s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Firma již minulý měsíc oznámila, že vytvořila zvláštní komisi pro přezkoumání svých strategických alternativ, včetně prodeje podniku. Od té doby podle zdrojů uskutečnila rozhovory se zájemci o koupi části nebo celého podniku a vytvořila užší seznam potenciálních kupců.

Podle zdrojů se předpokládá, že o předložení nabídky na převzetí BlackBerry budou uvažovat americké a kanadské finanční společnosti i některé asijské technologické firmy, včetně čínského výrobce počítačů a chytrých telefonů Lenovo.

Společnost BlackBerry, původně Research In Motion, byla průkopníkem chytrých telefonů a její přístroje měli v oblibě zejména manažeři. Nyní však BlackBerry na trhu výrazně zaostává za přístroji iPhone od americké společnosti Apple a za dalšími zařízeními, která využívají operační systém Android jiné americké společnosti Google.

K prodeji divize mobilních telefonů tento týden přikročila finská společnost Nokia. Divizi koupí americký softwarový gigant Microsoft za 5,44 miliardy eur (140 miliard Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK