Americké akcie třetí den po sobě zpevňují

05.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. září (ČTK) - Americké akcie dnes třetím dnem pokračují v růstu a podporu čerpají zejména z příznivých ekonomických statistik. Růst je ale slabý, protože před páteční klíčovou zprávou z amerického trhu práce investoři nejsou ochotni jít do velkých obchodů. Chuť k nákupům také snižují vyhlídky na západní úder proti Sýrii.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones získával 0,1 procenta a pohyboval se kolem 14.950 bodů. Širší index S&P 500 byl na 1657 bodech s přírůstkem 0,2 procenta. Index technologického trhu Nasdaq měl k dobru 0,3 procenta na 3660 bodů.

Dnes vyšly příznivé dílčí údaje z trhu práce a zprávy o zlepšení aktivity v americkém sektoru služeb. Spekulace investorů ohledně toho, kdy tamní centrální banka (Fed) začne omezovat svou podporu ekonomice, ale nová čísla neovlivnila. Trh teď čeká na páteční celkovou zprávu o srpnovém vývoji zaměstnanosti v USA.

Větší obchodní aktivitě bránily i geopolitické obavy. Ve středu zahraniční výbor amerického Senátu podpořil vojenský úder proti režimu syrského autokrata Bašára Asada.

Americké akcie zažily velmi slabý srpen, kdy širší index S&P 500 ztratil 3,1 procenta. Za září však už index získává asi 1,5 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK