Koruna dopoledne k oběma hlavním světovým měnám stagnovala

06.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. září (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne k oběma hlavním světovým měnám stagnovala. Kolem 10:30 byla vůči euru na 25,77 Kč/EUR a vůči dolaru na 19,64 Kč/USD, oproti čtvrtečnímu závěru se tak kurzy vůbec nezměnily. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Korunu podle analytika Tomáše Vlka z Patria Online neovlivnila žádná z dnes zveřejněných dat z českého hospodářství. "Průmyslová výroba vyšla v souladu s odhady, na stavebnictví a mzdy trh tradičně nereaguje a tyto statistiky žádné nepříjemné překvapení nepřinesly," sdělil.

Další středoevropské měny dopoledne na rozdíl od koruny své kurzy mírně měnily. "Vidíme lehký růst na forintu i zlotém, který tak koriguje předchozí ztráty způsobené hlavně vládním plánem pro důchodový systém. To se na druhou stranu příliš nedaří polským dluhopisům, které dál slábnou," uvedl Vlk.

Kurz dolaru k euru byl kolem 10:30 na 1,3125 USD/EUR. "Trh se soustředí na oficiální čísla o americké nezaměstnanosti a změně počtu pracovních míst," sdělil analytik. Vývoj na americkém trhu práce by podle náznaků mohl být příznivý, míní Vlk. Pro dolar by to znamenalo posílení. "Pro dluhopisy, ale zřejmě i středoevropské měny, by se jednalo o negativní impuls. Před čísly zatím převládá opatrnost," doplnil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK