Kvůli demolici mostů bude v Mostě o víkendu uzavřená silnice 1/13

06.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Most 6. září (ČTK) - Od dnešní půlnoci možná až do nedělních nočních hodin bude v Mostě kvůli demolici dvou mostů u vlakového nádraží uzavřená frekventovaná silnice 1/13 na Teplice a Chomutov. Řidiči musejí jet po objížďce. ČTK to dnes řekla mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

"Vozidla do 12 tun pojedou po Rudolické ulici, vozidla nad 12 tun od křižovatky Chanov po silnici číslo 1/27, tedy po Pražské a Čepirožské ulici a dále směrem na Komořany," uvádí se na webu města. Demolice mostů by měla podle odhadu skončit v neděli odpoledne, kdy by mohl být otevřen jeden pruh frekventované silnice.

Od začátku srpna k vlakovému nádraží kvůli demolici mostů nezajíždějí autobusy městské hromadné dopravy, lidé se sem dostanou jen pěšky nebo autem. Autobusy staví zastávku před nádražím v Rudolické ulici, odtud je to k nádraží asi 250 metrů.

Demolice a stavba nových mostů bude stát přes 32 milionů korun, hotovo by mohlo být už na přelomu letošního a příštího roku. Provoz na obou mostech byl kvůli jejich špatnému stavu omezen už od loňského listopadu, odborníci už delší dobu doporučovali jejich opravu.

Původně město odhadovalo náklady na zbourání mostů a výstavbu nových na více než 72 milionů korun. Vypsanou veřejnou zakázku získala na jaře firma Eurovia CS, která nabídla cenu přibližně 32 milionů korun. Podle Sedláčkové firma zkrátila také dodací lhůty, takže místo předpokládaného podzimu 2014 by mělo být hotovo už na přelomu let 2013 a 2014.

Lucie Chlebná dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK