Tisk: Plán Vodafonu převzít Kabel Deutschland je ohrožen

09.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 9. září (ČTK) - Plán britského mobilního operátora Vodafone Group převzít největšího německého provozovatele kabelové televize Kabel Deutschland je ohrožen. List Financial Times dnes totiž napsal, že se Vodafonu asi nepodaří získat v tendru 75 procent akcií německé firmy, což je podmínka pro dokončení převzetí. Tendr končí ve středu.

"Někteří akcionáři Kabel Deutschland se domnívají, že množství nabídnutých akcií nedosáhne této hranice," napsal britský list s odvoláním na anonymní akcionáře.

Vodafone učinil nabídku na převzetí Kabel Deutschland za 7,7 miliardy eur (198,7 miliardy Kč) v červnu. Nabídnutá cena byla podle agentury Reuters o 40 procent vyšší než cena akcií předtím, než Vodafone svůj zájem vyjádřil.

Kabel Deutschland je v Německu i největším provozovatelem internetu a telekomunikačních služeb. Zájem o firmu vyjádřila rovněž americká mediální skupina Liberty Global, kterou vlastní americký kabelový magnát John Malone a která prostřednictvím společnosti UPC působí i v České republice. Liberty Global však nabídla nižší cenu.

Vodafone se dlouhodobě soustředí na aktivity v oblasti mobilních služeb v kontinentální Evropě včetně České republiky. Akvizice společnosti Kabel Deutschland by druhému největšímu mobilnímu operátorovi na světě mohla pomoci rozšířit nabídku služeb a získat přístup k asi 32,4 milionu klientů mobilních služeb, pěti milionům uživatelů širokopásmového internetu a více než sedmi milionům zákazníků v oblasti kabelové televize v Německu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK