Nezaměstnanost v Jihomoravském kraji v srpnu stagnovala

09.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 9. září (ČTK) - Nezaměstnanost v Jihomoravském kraji v srpnu stagnovala na osmi procentech. Bez práce bylo 63.557 lidí. Je to zhruba o 300 více než před měsícem. Počet volných míst vzrostl na téměř 3000. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnilo ministerstvo práce a sociálních věcí.

Podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu v kraji letos od března klesal. Nejnižší byl v červnu, v červenci ale vzrostl o 0,2 procentního bodu na osm procent. Tato hodnota zůstala i v srpnu. Je o půl procenta vyšší, než je celostátní průměr.

Rozdíly mezi jednotlivými okresy kraje jsou stále značné. Nejvyšší nezaměstnanost je tradičně na Hodonínsku, kde podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu dosáhl 10,2 procenta. Naopak nejnižší je nezaměstnanost na Vyškovsku s 6,5 procenta.

Nezaměstnanost stagnuje i v celé zemi, v srpnu zůstala na červencových 7,5 procenta. O zaměstnání se podle evidence Úřadu práce ČR ucházelo 551.731 lidí, z toho bylo 537.880 ve věku 15 až 64 let, kteří mohli okamžitě nastoupit do práce. Analytici stagnaci očekávali.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK