Nezaměstnanost na Vysočině v srpnu zůstala na 7,1 pct

09.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 9. září (ČTK) - Nezaměstnanost na Vysočině se během srpna téměř nezměnila. Podíl nezaměstnaných lidí na obyvatelstvu kraje zůstal na červencových 7,1 procenta. Na konci srpna si v celém kraji hledalo práci 24.519 lidí, bylo jich pouze o 44 více než v závěru července. Podle dnešních údajů ministerstva práce a sociálních věcí větší změny nenastaly ani v žádném z pěti okresů kraje.

V červenci se počty uchazečů o práci na Vysočině zvýšily, předtím nezaměstnanost čtyři měsíce klesala. Srpnová stagnace se týkala všech okresů kraje. Nejnižší nezaměstnanost, 4,7 procenta, je na Pelhřimovsku. Nejtíživější situace zůstává na Třebíčsku, kde podíl nezaměstnaných lidí činí 8,9 procenta. Koncem srpna v tomto okrese hledalo práci přes 6800 lidí.

Počet nezaměstnaných lidí na Vysočině je nyní ve srovnání s minulými roky dost vysoký. Ve stejné době loni jich bylo méně skoro o 2500. Více lidí hledajících práci než letos bylo na Vysočině naposled v srpnu 2009, tehdy jich úřad práce evidoval přes 25.100.

Nezaměstnanost letos v srpnu stagnovala i v celém Česku, kde zůstala na 7,5 procenta. Ve 36 okresech lidí bez práce přibylo, ale 41 okresů vykázalo pokles.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK