Čínská Huawei učiní z Maďarska vstupní bránu do Evropy

09.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Budapešť 9. září (ČTK) - Čínský výrobce telekomunikačních zařízení a mobilních telefonů Huawei Technologies učiní z Maďarska svou vstupní bránu do Evropy z hlediska prodeje svého zboží, a zároveň v Maďarsku rozšíří výrobu. U příležitosti zprovoznění nového logistického centra to dnes řekl výkonný ředitel Pin Jün-sung.

Všechny výrobky společnosti Huawei určené pro evropský trh budou od roku 2015 buď vyrobené v Maďarsku, anebo půjdou přes logistické centrum, které leží na předměstí maďarské metropole. Počet zaměstnanců centra se má podle agentury MTI zdvojnásobit na zhruba 3000.

Huawei byla založena v roce 1987 a původně byla výrobcem pouze telekomunikačních zařízení. Před třemi lety však předvedla i svou vlastní značku mobilních telefonů. V letošním prvním čtvrtletí byla firma čtvrtým největším prodejcem chytrých telefonů a s devíti miliony prodaných kusů byla těsně za korejskou LG Electronics. Apple a Samsung prodaly dohromady přes 100 milionů telefonů.

Huawei také patří mezi přední světové dodavatele telekomunikačních řešení a služeb a spolupracuje se 45 z 50 nejvýznamnějších světových operátorů.

Huawei od roku 2004 působí i v České republice a postupně se stala klíčovým partnerem operátorů v oblastech mobilní infrastruktury, širokopásmových optických a přístupových sítí, inteligentních sítí nové generace i profesionálních služeb včetně outsourcingu. Firma zajišťuje provoz mobilních sítí českým mobilním operátorům a se společnostmi T-Mobile a Telefónica se dohodla, že pro ně v České republice postaví rychlou mobilní síť LTE.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK