Sesterský model Škody Citigo e-up! ujede na jedno nabití 160 km

10.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 10. září (zpravodaj ČTK) - Automobilka Volkswagen předvedla elektrickou verzi svého nejmenšího modelu up!. Dojezd 160 kilometrů na jedno nabití a výkon 82 koní by mohla mít i sesterská Škoda Citigo, která se spolu s up! vyrábí v Bratislavě. Elektromobil up! měl dnes premiéru na frankfurtském autosalonu. Škoda se sériovým elektromobilem počítá nejdřív v příštím roce.

Elektromotor dokáže e-up! rozpohybovat až na 130 km/h. Na dobití 80 procent kapacity baterií stačí 30 minut. Volkswagen také představil užitkovou verzi elektromobilu pod označením e-load up!, která je určena pro městský provoz. Nákladní prostor se u této verze zvětšil na 951 až 1400 litrů a v elektrickém provedení VW ukázal i nový Golf.

Automobilka ve Frankfurtu prezentovala i studii kompaktního velkoprostorového MPV na bázi modelu Golf pod označením Sportsvan, která by měla v polovině příštího roku doplnit modelovou řadu golfu. Vůz nabídne variabilní interiér s posuvnými zadními sedadly a zavazadlovým prostorem o objemu až 1500 litrů. Nebudou chybět asistenční systémy, poprvé u Golfu se například objevil asistent pro sledování slepého úhlu včetně funkce bezpečného vyjetí z parkovacího místa.

Další novinkou je nejvýkonnější verze Golfu pod označením R. Disponuje výkonem 300 koní a z nuly na 100 km/h zrychlí za 4,9 vteřiny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK