Evropské penzijní fondy: Jak dále?

19.02.2014 | , Fleming Europe
Komerční sdělení


Pension Funds Investment Strategies in CEE March 12 – 13, 2014, Boscolo Hotel, Praha

http://finance.flemingeurope.com/pension-funds-investment-strategies-in-cee

Po rozpadu Sovětského svazu zdědilo Estonsko dlouhodobě neudržitelný penzijní systém, vyznačující se vysokými důchody, které vycházely z netržních mezd.

Systém akutně potřeboval změnu. První návrhy na zavedení dobrovolného penzijního připojištění se objevily již v roce 1998. V roce 2002 Estonsko zavedlo penzijní systém založený na fondech spravovaných soukromými správci. Důchody v něm se odvíjely od výnosů penzijních fondů v kombinaci s celkovým pojistným, které budoucí důchodce zaplatil, dokud pracoval. Protože však došlo k hospodářskému poklesu, stát v roce 2009 platby odvodů do druhého pilíře dočasně pozastavil. V plné výši je opět začal platit až v roce 2012. Jako kompenzaci se však někteří budoucí důchodci mohli zaregistrovat na odvádění vyšších odvodů v letech 2014 až 2017.

Co zajímavého se ještě v první dekádě fungování tohoto systému stalo? 12. až 13. března 2014 organizuje Fleming Europe v Praze konferenci Pension Funds Investment Strategies in CEE, na které vystoupí výkonná ředitelka Danske Capital Estonia Silja Saar. Dozvíte se od ní, jak v zemi fungují penzijní fondy, s jakými překážkami se setkali a jaké úspěchy během svého dosavadního fungování zažili. Diskutovat se bude i o rozdílech a společných znacích penzijních systémů států střední a východní Evropy.
S případovými studiemi týkajícími se problémů, úspěchů a nejzajímavějších situací z jejich zemí vystoupí také odborníci z Polska, Ukrajiny, Chorvatska a České republiky. Kromě případových studií se zaměříme i na množství parciálních témat, jako je výplata důchodů, vlivy demografického vývoje, alokace aktiv nebo volatilita portfolia.

Jak se dá využitím inovativních investičních strategií zajistit vysoká návratnost investic, minimalizovat volatilita a zároveň udržet krok s inflací? Účast nejvyšších představitelů důchodových správcovských společností, investičních fondů, odvětvových asociací, regulátorů a státních úřadů činí z této konference ideální platformu pro interakci mezi odborníky na investování z penzijních fondů ze západní, východní a střední Evropy.

Stáhněte si program

O společnosti Fleming Europe
Na Slovensku sídlící společnost Fleming Europe představuje interaktivní B2B networkový kanál, který pro odborníky vytváří platformu pro sdílení a sbírání znalostí. Od roku 2004 vytváříme pro lídry v oblastech bankovnictví, pojišťovnictví, obrany, energetiky, farmacie a dopravy prostor pro sdílení zkušeností prostřednictvím konferencí, tréninků a webinářů. Více informací o našich akcích a jejich přínosu pro Vás najdete na www.flemingeurope.com

Pro více informací o konferenci, ceně vstupenek a detailech o registraci prosím kontaktujte Willa Hosse na adrese will.hoss@flemingeurope.com nebo volejte +421 257 272 144.

 

 

 

 

Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení