PSČP připsal klientům přeměněného fondu výnos 2,1 procenta

05.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. května (ČTK) - Transformovaný fond Penzijní společnosti České pojišťovny (PSČP), který je s téměř 1,3 milionu účastníků největším penzijním fondem v Česku, připsal klientům za rok 2013 zhodnocení 2,1 procenta. Před rokem činilo zhodnocení fondu 2,2 procenta. Společnost o tom dnes informovala ČTK.

Například Transformovaný fond ČSOB Stabilita připsal za minulý rok výnos 1,7 procenta, Transformovaný fond Conseq 2,17 procenta.

"Výnos je výrazně nad loňskou inflací. Spolu se státním příspěvkem, daňovými odpočty a jistotou kladného zhodnocení představuje penzijní připojištění spolehlivou formu zajištění na stáří," uvedl generální ředitel a předseda představenstva PSČP. Celkový objem aktiv spravovaných PSČP překročil hranici 80 miliard Kč.

Koncem roku 2012 prošel Penzijní fond České pojišťovny transformací a změnil se na dnešní Penzijní společnost České pojišťovny. Ta nyní působí i v takzvaném druhém pilíři penzijního systému. PSČP je součástí Generali PPF Holdingu, který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK