Technická závada uzavřela Hřebečský tunel na silnici I/35

05.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hřebeč (Svitavsko) 5. května (ČTK) - Kvůli technické závadě řídicího systému byl dnes kolem 13:00 uzavřen Hřebečský tunel na frekventované silnici I/35 u Moravské Třebové na Svitavsku. Automobily musejí místo objíždět po původní úzké a klikaté silnici III/36826. Oprava může trvat i mnoho dní, řekl ČTK provozní náměstek pardubické správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jiří Hostaša.

"Zkolaboval centrální řídicí systém tunelu. Technik se snaží o odstranění závady, ale jak dlouho to bude trvat, lze těžko odhadnout. Je možné, že se bude muset celý systém kompletně vyměnit a to je poměrně časově náročné," uvedl Hostaša. Podle nejvíce pesimistického odhadu by opravy mohly trvat až do konce května. Servisní firma bude rozsah poruchy vědět zřejmě v úterý.

Řídicí systém ovládá například videodohled, požární signalizaci a další technologie. "Je to vlastně mozek celého tunelu. Pokud nefunguje, nelze jej provozovat," uvedl Hostaša.

Tunel byl uzavřen i od 22. do 25. dubna. Tehdy byla důvodem jeho údržba, mytí po zimním období a zkoušky protipožárních zařízení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK