Většina šéfredaktorů francouzského deníku Le Monde odchází

06.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 6. května (ČTK) - Většina šéfredaktorů francouzského deníku Le Monde dnes hromadně podala výpověď po měsících neshod s vedením listu ohledně reorganizace. Informovala o tom agentura AFP.

"Několik měsíců jsme posílali četná varování upozorňující na závažné nedostatky i na absenci důvěry a komunikace s vedením redakce, které nám bránilo v plnění šéfredaktorských úkolů," napsalo sedm šéfredaktorů a zástupců šéfredaktorů v dopise adresovaném šéfům listu Natalii Nougayredeové a Louisi Dreyfusovi.

Odcházející vedoucí redaktoři zdůraznili, že nechtějí podkopat funkčnost redakce a jsou k dispozici pro udržování běžného provozu až do jmenování nového týmu.

"Pokoušeli jsme se nabízet řešení, ale bez úspěchu. Dnes konstatujeme, že nadále nejsme schopni plnit úkoly, které nám byly svěřeny, a proto se vzdáváme svých příslušných postů," uvedli vedoucí redaktoři.

Nougayredeová je ředitelkou listu od března 2013. V únoru své podřízené informovala o chystané reorganizaci, která by v podstatě znamenala zrušení zhruba pěti desítek míst.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK