Akcie v USA klesají, akcie Twitteru se propadly o 12 procent

06.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. května (ČTK) - Americké akciové trhy dnes dopoledne zamířily dolů. Trhy na Wall Street stahovaly ztráty akcií finančních společností. Technologický sektor ovlivnil výprodej akcií komunitní sítě Twitter. Ty se propadly až o více než 12 procent poté, co je po jejich primární veřejné nabídce loni v listopadu poprvé mohli začít prodávat zaměstnanci a někteří další investoři.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) ztrácel 0,4 procenta na přibližně 16.467 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 oslaboval o zhruba 0,4 procenta na přibližně 1877 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite klesl o 0,3 procenta na 4125 bodů.

Akcie stavitelů domů klesly poté, co údaje společnosti CoreLogic ukázaly, že ceny bydlení v USA v březnu rostly pomaleji než v předešlém měsíci. Jde podle agentury AP o nejnovější náznak oslabování na americkém trhu s bydlením.

Akcie Twitteru se dnes po skončení půlročního období, které omezovalo prodej zhruba 82 procent akcií společnosti, propadly až na minimum 34 USD za akcii. Od 7. listopadu, kdy se s nimi začalo obchodovat, je to poprvé, co jejich cena klesla pod 37 dolarů za akcii. Kolem poledne cena akcií klesla zhruba o 11 procent na 34,40 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK