Americké akcie v úterý oslabovaly v čele s AIG a Twitterem

07.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. května (ČTK) - Americké akcie v úterý oslabily. Finanční společnosti klesaly kvůli neuspokojivým výsledkům pojišťovny AIG, zatímco technologické podniky stáhl dolů propad internetové firmy Twitter. Investory navíc nadále znepokojuje ukrajinská krize.

Dow Jonesův index se snížil o 0,78 procenta na 16.401,02 bodu. Širší index S&P 500 klesl o 0,9 procenta na 1867,72 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se propadl dokonce o 1,38 procenta na 4080,76 bodu, napsala agentura Reuters.

Akcie společnosti Twitter oslabily téměř o 18 procent poté, co skončilo půlroční období, které omezovalo prodej jejich velké části. Akcie pojišťovny AIG klesly o čtyři procenta, protože firma vykázala výrazný propad čtvrtletního zisku.

Na devizovém trhu dolar sestoupil na osmitýdenní minimum vůči euru, které těžilo z příznivých hospodářských údajů z Evropy. "Data naznačují, že (ekonomická) aktivita v eurozóně se zlepšuje, což je pro euro příznivé," uvedl analytik Eric Viloria z makléřské společnosti Wells Fargo Securities.

Jednotná evropská měna vůči dolaru stoupla o 0,4 procenta na 1,3930 USD. Vzhůru zamířil rovněž japonský jen. Ten je považován za bezpečnou investici v období nejistoty, takže těží ze stoupajícího napětí mezi Ukrajinou a proruskými separatisty.

pmh

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK