Siemens zvýšil zisk, představil změny v podnikové struktuře

07.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 7. května (ČTK) - Německý průmyslový koncern Siemens zvýšil čtvrtletní zisk o 12 procent na 1,15 miliardy eur (31,5 miliardy Kč). Zaznamenal však pokles tržeb a zpomalení přílivu zakázek. Firma rovněž představila změny v podnikové struktuře a potvrdila převzetí části aktivit britské strojírenské společnosti Rolls-Royce.

Tržby Siemensu ve druhém finančním čtvrtletí končícím v březnu klesly o dvě procenta na 17,45 miliardy eur. Hodnota nových zakázek se meziročně snížila o 13 procent na 18,43 miliardy eur, napsala agentura DPA.

Společnost oznámila, že v rámci restrukturalizace sníží počet svých divizí ze 16 na devět, aby posílila svou efektivitu. Dodala, že koupí od firmy Rolls-Royce divizi pro výrobu turbin a kompresorů za zhruba 950 milionů eur (26 miliard Kč).

Siemens nyní rovněž uvažuje o nabídce na převzetí energetických aktivit francouzské strojírenské společnosti Alstom. O získání těchto aktivit již usiluje americký konkurent General Electric, který za ně nabídl skoro 12,4 miliardy eur (340 miliard Kč).

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK