CME snížila ve čtvrtletí ztrátu, v ČR se dostala do zisku

07.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. května (ČTK) - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice, snížila v 1. čtvrtletí ztrátu po zdanění na 48,6 milionu dolarů (956 milionů korun). Loni za stejné období činila ztráta 109 milionů USD (2,14 miliardy korun). Výnosy se meziročně zvýšily o více než 20 milionů dolarů na 153,1 milionu USD (tři miliardy korun). CME o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

Výnosy v samotné České republice vzrostly na 39 milionů dolarů (767 milionů korun) z loňských 32 milionů USD. Ukazatel OIBDA, neboli provozní výsledek před odpisy a amortizací, se přehoupl do zisku 2,7 milionu dolarů (53 milionů Kč) po loňské ztrátě 6,8 milionu USD.

Podle Michaela Del Nina, jednoho ze dvou generálních ředitelů CME, rostly například příjmy z reklamy a poplatků za distribuci kanálů patřících CME provozovateli kabelových a satelitních platforem. "Po ukončení nabídky práv a soukromého umístění, a dále po vyrovnání závazků z našich dluhopisů splatných v roce 2016, zaměříme naši energii na provozní činnosti, abychom v průběhu tohoto roku výrazně zlepšili naši finanční situaci," uvedl Del Nin.

Součástí CME v Česku je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK