Na Vysočině v dubnu ubylo 2835 lidí bez práce, letos nejvíce

12.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 12. května (ČTK) - Na Vysočině odešlo během dubna z evidence úřadu práce 2835 lidí a na konci minulého měsíce zůstalo v celém kraji 25.417 lidí bez zaměstnání. Podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu kraje se tak podle dnes zveřejněných údajů Úřadu práce ČR snížil o osm desetin procentního bodu na 7,2 procenta. Nezaměstnanost v kraji klesala už třetí měsíc, v dubnu se počet lidí bez práce snižoval nejrychleji.

Situace se za uplynulý měsíc zlepšila ve všech pěti okresech Vysočiny. Nejvíc lidí bez práce ubylo na hospodářsky slabém Třebíčsku, kde nezaměstnanost v dubnu klesla o 1,2 procentního bodu na 9,1 procenta. Na Žďársku se podíl nezaměstnaných lidí ve stejné době snížil o 0,8 procentního bodu a na Pelhřimovsku o 0,7 procentního bodu. Havlíčkobrodsko a Jihlavsko zaznamenaly v dubnu shodně pokles o 0,6 bodu.

Nezaměstnanost se snížila i v celém Česku, a to z březnových 8,3 procenta na 7,9 procenta v dubnu. Lidí bez práce bylo koncem minulého měsíce méně než v březnu ve všech 77 okresech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK