Euro mírně stouplo vůči dolaru po propadu v závěru minulého týdne

12.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 12. května (ČTK) - Kurz eura vůči dolaru se dnes stabilizoval po propadu v závěru minulého týdne, za kterým stály výroky šéfa Evropské centrální banky (ECB) Maria Draghiho. Jednotná evropská měna stoupla o 0,1 procenta na 1,3765 USD.

Trh podle agentury Reuters výrazněji nereagoval na nedělní referenda v Doněcké a Luhanské oblasti na jihovýchodě Ukrajiny, které vyzněly ve prospěch samostatnosti těchto regionů.

V pátek euro vůči dolaru sestoupilo až na měsíční minimum 1,3745 USD. ECB ve čtvrtek podle očekávání ponechala svou základní úrokovou sazbu beze změny na rekordním minimu 0,25 procenta. Draghi však uvedl, že banka je připravena uskutečnit příští měsíc nová opatření na podporu ekonomiky eurozóny, pokud to budou vyžadovat aktualizované ekonomické prognózy.

Šéf ECB tak vyvolal očekávání, že banka přikročí k dalšímu snížení úroků. Podle obchodníků se již ale trh po prudké reakci na Draghiho výroky uklidnil. Investoři nyní čekají na další prohlášení představitelů ECB a nové ekonomické údaje, píše Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK