Americké akcie dopoledne sestoupily z rekordních maxim

14.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. května (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech dnes dopoledne oslabovaly poté, co v úterý uzavřely na nových rekordních maximech. Dolů zamířily například akcie největšího světového výrobce zemědělské techniky Deere & Co.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval pokles o 0,3 procenta na 16.665 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel 0,1 procenta a pohyboval se kolem 1897 bodů poté, co v úterý poprvé překročil hranici 1900 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite odepisoval 0,2 procenta na 4120 bodů.

Společnost Deere dnes zhoršila odhad celoročních tržeb, ačkoli její čtvrtletní zisk překonal prognózy analytiků. Oslabovaly rovněž akcie výrobce hodinek Fossil Group, jehož výhled pro druhé čtvrtletí zaostal za očekáváním.

Investoři nadále pozorně sledují vývoj na Ukrajině. V Kyjevě se dnes k jednáním o hluboké vnitropolitické krizi sešli zástupci ukrajinské vlády a opozice, představitelé podnikatelských kruhů, církví a nevládních organizací. Zástupci povstalců ale přítomni nejsou.

pmh ank

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK