Deutsche Bank chce vydat nové akcie za osm miliard eur

18.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 18. května (ČTK) - Finanční ústav Deutsche Bank, který je největší bankou v Německu, plánuje vydat nové akcie v hodnotě osmi miliard eur (téměř 220 miliard Kč). Zvýšení kapitálu má zažehnat případné obavy o dostatečnou výši kapitálových rezerv banky. Informoval o tom dnes ekonomický server The Wall Street Journal (WSJ), který se odvolává na své zdroje.

Celkem by Deutsche bank vydala 360 milionů nových akcií. Katarská společnost Paramount Services Holding již souhlasila, že koupí 60 milionů akcií. Zbytek se má banka prodat investorům.

Podle německého listu Handelsblatt bude emise druhým nejvyšším zvýšením kapitálu v historii banky. O záměru zvýšit kapitál dnes podle zdroje jedná dozorčí rada banky.

Deutsche Bank zprávu agentuře Reuters nepotvrdila, ale ani nepopřela. Odkázala pouze na dubnový komentář jednoho z generálních ředitelů banky. Anshu Jain tehdy řekl, že banka nevylučuje žádnou možnost pro posílení kapitálu banky kvůli rostoucím požadavkům regulačních úřadů.

Zvýšení kapitálu by mělo zvýšit ukazatel kapitálové přiměřenosti banky na nejméně 11,5 procenta. V současnosti činí 9,5 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK