Americké akcie po neuspokojivých zprávách prodejců klesaly

20.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. května (ČTK) - Americké akciové trhy v dopolední části dnešního obchodování klesaly. Trh zklamaly výsledkové zprávy některých velkých maloobchodních prodejců.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval pokles o půl procenta na zhruba 16.430 bodů. Širší index S&P 500 odepisoval 0,4 procenta na 1.877 bodů, index technologického trhu Nasdaq Composite po ztrátě v podobném rozsahu kolísal kolem 4108 bodů.

Akcie největšího amerického maloobchodního prodejce kancelářského vybavení a potřeb Staples klesly o 12 procent po zprávě, že firmě v prvním čtvrtletí prudce klesl čistý zisk. Podobně akcie prodejce sportovního zboží Dick's Sporting Goods klesly o 17 procent. Firma dnes zveřejnila zisk a tržby, které zaostaly za odhady investorů a snížila rovněž prognózu celoročního zisku.

Od minulého úterý, kdy se vyhouply na nová rekordní maxima, klesly americké akcie v průměru o více než jedno procento. Ekonomické údaje totiž nedokázaly potvrdit, že tempo růstu americké ekonomiky zrychluje, jak mnozí doufali.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK