Americké akcie oživují z propadu, trh čeká na zápis Fedu

21.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. května (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování oživují z úterního propadu. Investoři čekají na zápis z posledního zasedání americké centrální banky (Fed), který může naznačit, kdy se v USA začnou zvyšovat krátkodobé úrokové sazby.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) získával 0,7 procenta a pohyboval se kolem 16.490 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 si připisoval 0,4 procenta a byl na 1880 bodech. Index technologického trhu Nasdaq byl s přírůstkem 0,3 procenta na zhruba 4110 bodech.

Fed zveřejní zápis ve 20:00 SELČ. Na zasedání, které se konalo zhruba před měsícem, se centrální bankéři přenesli přes nepříznivé údaje z ekonomiky z prvního čtvrtletí a předložili vesměs optimistický výhled. Wall Street chce odhadnout, kdy začne Fed se zvyšováním nynějších prakticky nulových úroků.

V poslední době je akciový trh rozkolísaný a postrádá jasný směr, citovala agentura Reuters analytiky. Minulý týden trh srážel propad akcií menších firem, který naznačuje obavy investorů o budoucí vývoj ekonomiky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK