Hospodářská komora si dnes na sněmu v Plzni zvolí nové vedení

22.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 22. května (ČTK) - Hospodářská komora si dnes na svém sněmu v Plzni zvolí nové vedení. Její současný prezident Petr Kužel mandát z rodinných důvodů obhajovat nebude. Volba tak zřejmě rozhodne o dalším směřování komory. Delegáti budou na období dalších tří let volit prezidenta, viceprezidenty, představenstvo, dozorčí radu a smírčí komisi.

Nyní se o funkci ucházejí čtyři kandidáti. Jsou jimi někdejší ministr průmyslu a obchodu a prezidentský kandidát Vladimír Dlouhý, viceprezident komory Zdeněk Somr, jenž už dříve organizaci řídil, prezident Krajské hospodářské komory jižní Moravy Michal Štefl a Vladimír Opatrný z Okresní hospodářské komory Jablonec nad Nisou. Kandidáti do vedení komory se ale mohou hlásit i přímo na sněmu.

Do Plzně dorazí na jeho jednání například premiér Bohuslav Sobotka, plzeňský primátor Martin Baxa či plzeňský hejtman Václav Šlajs.

Hospodářská komora ČR, která letos slaví 21 let od svého vzniku, sdružuje 14.000 podnikatelů zaměstnávajících přibližně dvě třetiny práceschopného obyvatelstva ČR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK