Cetelem letos půjčil 2,7 miliardy Kč, meziročně o osm procent víc

29.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. května (ČTK) - Společnost Cetelem půjčila v prvním čtvrtletí klientům 2,7 miliardy korun, což je o osm procent více než ve stejném období loni. Cetelem o tom dnes informoval ČTK s tím, že posílil pozici největšího nebankovního poskytovatele úvěrových produktů na českém trhu.

Objem spotřebitelských úvěrů poskytnutých nebankovními společnostmi vzrostl ve stejném období podle údajů České leasingové a finanční asociace meziročně o 4,2 procenta.

Objem osobních půjček Cetelemu sjednaných on-line se meziročně zvýšil o 15 procent. Klienti také více využívali kreditní karty, kterými stále častěji platí v prodejnách. Objem i počet transakcí u obchodníků se v prvním čtvrtletí meziročně zvýšil o čtvrtinu. V průměru klienti za jeden nákup uhradili zhruba 730 korun.

Dařilo se také úvěrům poskytovaných v prodejnách obchodních partnerů. V rámci splátkového prodeje stoupl meziroční nárůst objemu nově sjednaných úvěrů o 23 procent. Největší zájem byl tradičně o elektroniku, mobilní telefony a nábytek.

Cetelem ČR v Česku působí od roku 1997. Je dceřinou společností francouzské banky BNP Paribas Personal Finance, která patří k vedoucím evropským společnostem na trhu finančních služeb a působí v 25 zemích po celém světě. BNP Paribas Personal Finance je součástí finanční skupiny BNP Paribas.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK