Peníze se dají vydělat, ale i vyhrát

17.09.2014 | , Grisio
SEO články


Peníze se dají vydělat různými způsoby. Někdo si najde dobrou práci, jiný úspěšně podniká. Mezi námi jsou i takoví, kterým peníze přineslo štěstí a výhra jackpotu změnila jejich život. I takové záznamy jsme našli v Guinnessově knize rekordů.

V České republice padají nejvyšší výhry ve hře Sportka. Ta u nás funguje už od roku 1957. Nejvyšší vyplacenou výhrou bylo loňských téměř 400 milionů korun. Celkem 3 nejvyšší výhry padly právě minulý rok. Víte, jaká kombinace čísel je nejvíc tipovaná? No přece 1, 2, 3, 4, 5, 6 - no ještě nikdy v historii nebyla vylosována. Tip pro vás – když se statisticky častěji podávají nižší čísla, která tvoří často podávané data narození, je výhodnější tipovat čísla vyšší. V případě vylosování přinesou výhercům určitě vyšší výhry.

V Guinnessově knize rekordů najdeme nejvyšší výhry, které kdy komu padly. V severských zemích jsou velmi oblíbené hry automaty přes internet. Minulý rok trefil finský hráč nejvyšší sdílený jackpot na online automatu – 17,8 milionu EUR. Tento výherní automat Mega Fortune (dnes už vylepšený automat Mega Fortune Dreams) přitom točil se sázkami pouze 25 eurocentů. I dalším držitelem rekordu je Fin, který získal nejvyšší nesdílený jackpot na dalším online automatu. Fini mají asi na výhry štěstí. Kdy se zapíše do Guinnessovy knihy rekordů hráč z Česka?

Nejoblíbenější národní loterie je zřejmě mexická Pronósticos para la Asistencia Pública. Určitě aspoň pro nejvyšší počet vyplacených výher. Celkem jich v roce 2008 vyplatila hráčům téměř 98 milionů.

Pokud máte rádi společenské akce s tombolou, navštivte Velkou Británii. Rekord v počtu cen drží akce z roku 2011 nazývaná Family Fun Day. Během něj bylo ve městě Castlewellan vylosováno neuvěřitelných 4802 cen tomboly.

Pokud ve stáji vlastníte dobrého koně, dá se vyhrát i na dostizích. Rekordní je světový šampionát ve Spojených Arabských Emirátech. Nejdražší dostih světa vyplatil v březnu 2010 ceny v hodnotě 10 milionů amerických dolarů. Cenu si rozdělilo až 6 koní, přičemž vítěz z balíku shrábl 6 milionů dolarů.

Nenašli jste tu nic, co by vás oslovilo? Zřejmě patříte do skupiny workoholiků, spoléháte se pouze sami na sebe a hazard necháváte pro jiné. Pokud jste špička ve vědě a výzkumu, můžete se se svým nápadem zapojit do soutěže Millennium Technology Prize. Tato nejvyšší finanční cena za vědu a výzkum ve výši jeden milion eur se uděluje jednou za dva roky.

Autor článku

 

Články ze sekce: SEO články