Americké akcie mírně zpevňují, dál je podporují technologie

20.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. července (ČTK) - Americké akciové trhy zahájily týden dalším mírným vzestupem. Wall Street nadále podporuje růst technologických akcií a uklidnění situace kolem Řecka.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času (18:00 SELČ) získával 0,1 procenta na zhruba 18.110 bodů, širší index S&P 500 zpevňoval stejným tempem na 2130 bodů. Index technologického trhu Nasdaq se šplhal třetí den na nové rekordy a v polovině dne byl s nárůstem o 0,2 procenta na 5220 bodech.

Po pátečním prudkém vzestupu akcií internetové společnosti Google se trh nadále zaměřuje na technologický sektor. Dnes zveřejní čtvrtletní výsledky IBM a v dalších dnech Apple, Yahoo a Microsoft.

Náladu na trhu podpořily příznivé signály z Řecka, které dnes otevřelo po třech týdnech banky a uhradilo dluh vůči Mezinárodnímu měnovému fondu a Evropské centrální bance.

\"Pokud zůstane situace na řecké a čínské frontě klidná, bude se trh moci zaměřit na firemní výsledky, které by teď měly trh ovlivňovat nejvíce,\" řekl agentuře Reuters Randy Frederick z makléřské společnosti Charles Schwab.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK