Akcie v USA po výsledkových zprávách oslabují

21.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. července (ČTK) - Americké akcie dnes oslabují, za jejich ztrátami jsou hlavně slabší hospodářské výsledky některých firem, v čele s IBM a United Technologies. V poledne místního času (18:00 SELČ) Dow Jonesův index odepisoval 1,1 procenta na 17.897 bodů. Širší index Standard & Poor\'s 500 ztrácel 0,4 procenta na 2120 bodů, index technologického trhu Nasdaq Composite pak vykazoval pokles o 0,3 procenta na 5206 bodů.

V pondělí index trhu Nasdaq během dne vystoupil už třetí seanci za sebou na nový rekord. Index S&P 500 se ocitl blízko nového rekordu.

Akcie IBM klesaly po zprávě, že příjmy firmy klesly již 13. čtvrtletí za sebou. Ztráty United Technologies pak způsobil horší výhled zisku na celý rok. Oslabilo sedm z deseti velkých sektorů, které jsou součástí indexu S&P. Nejvíce ztrácely telekomunikační firmy v čele se společností Verizon Communications.

Obchodování teď nejvíce ovlivňují čtvrtletní výsledky firem, neboť v USA vrcholí sezona zveřejňování hospodářských výsledků. Analytici podle agentury Reuters čekají, že tržby firem za čtvrtletí klesnou a jejich pokles bude nejhorší za téměř šest let. Důvodem je částečně silný dolar, který snižuje hodnotu tržeb amerických firem v zahraničí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK