Skandál Volkswagenu prý pracovní místa nyní neohrožuje

06.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg (Německo) 6. října (ČTK) - Skandál Volkswagenu s podvody v emisních testech jeho naftových aut a hrozící miliardové náklady v současnosti nijak neohrožuje pracovní místa v rámci automobilového koncernu. Prohlásil to dnes podle agentury DPA vlivný šéf závodní rady Volkswagenu Bernd Osterloh.

\"Momentálně, to je dobrá zpráva, žádné důsledky pro pracovní místa nejsou,\" uvedl Osterloh na dnešní závodní schůzi ve Wolfsburgu. Tento stav podle něj platí pro kmenový personál i pro smluvní zaměstnance. \"A existuje pevné odhodlání, že učiníme všechno proto, abychom práci zabezpečili,\" prohlásil také.

Osterloh ale také zdůraznil, že rozsah krize a její důsledky pro celý koncern nelze předvídat. Nikdo prý nemůže říci, jak budou zákazníci VW na skandál reagovat.

Skandál ale zasáhne zisky v klíčových automobilových divizích a také vyplácení odměn zaměstnancům, uvedl Osterloh podle agentury Reuters. Koncern bude podle něj muset projít všechny své projekty a investice.

Automobilka v září připustila, že podváděla v emisních testech u zhruba 11 milionů naftových aut. Je to největší skandál za 78 let její existence.

Mimořádné závodní schůze se podle údajů závodní rady zúčastnilo více než 20.000 pracovníků. Volkswagen zaměstnává po celém světě kolem 600.000 lidí, z toho zhruba 72.500 v centrále firmy ve Wolfsburgu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK