ČSÚ zveřejní data o průmyslu, stavebnictví a maloobchodu

07.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. října (ČTK) - Český statistický úřad dnes zveřejní výsledky průmyslu, stavebnictví a maloobchodu za srpen. V červenci průmysl zpomalil růst, naopak stavebnictví růst zrychlilo. Maloobchodní tržby v červenci také rostly, ovšem pomaleji než předchozí měsíc.

Průmyslová výroba v červenci zpomalila meziroční růst na 4,6 procenta, v červnu se zvýšila po revizi o 8,7 procenta. Růst průmyslu nadále táhla výroba aut. V červenci také proti červnu výrazně zpomalil nárůst hodnoty nových zakázek.

Stavební produkce v červenci meziročně stoupla o 12,3 procenta po červnovém revidovaném růstu o 8,8 procenta. Táhly ji zejména inženýrské stavby. Naproti tomu zahájených i dokončených bytů ubylo a úřady vydaly i méně stavebních povolení.

Tržby v maloobchodě bez aut v červenci meziročně vzrostly o 5,5 procenta. Růst tak proti červnu, kdy stouply podle revidovaných údajů o 6,7 procenta, zpomalil. Růst tržeb zaznamenaly všechny hlavní skupiny sortimentu. Tržby za prodej a opravy motorových vozidel stouply o šest procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK