Firma Nevoga chce ve Znojmě zvýšit počet zaměstnanců z 250 na 500

07.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Znojmo 7. října (ČTK) - Společnost Nevoga chce ve Znojmě v části Oblekovice postavit nový výrobní závod za 400 až 500 milionů korun. Přesunula by tam celou výrobu z Kotkovy ulice, řekl dnes ČTK vedoucí znojemského závodu Petr Pokorný. Díky tomu by se měla zvýšit výroba a zdvojnásobit počet zaměstnanců ze současných 250 na 500. Společnost, která se zabývá výrobou plastového a kovového zboží, ve Znojmě sídlí od roku 1991 a má roční obrat kolem miliardy korun.

Nevoga sídlí ve Znojmě v Kotkově ulici, kde si však prostory pronajímá od bývalého majitele a nemá už se kam rozšířit. \"Chceme vybudovat nový výrobní závod, kam bychom se všichni přesunuli, a navíc bychom mohli rozšířit kapacitu, zvýšit počet zaměstnanců i výrobu. Vše je ale otázkou několika let,\" uvedl Pokorný.

Firma našla podporu u města. Zastupitelé už schválili návrh změny územního plánu na přeměnu zemědělské plochy v Oblekovicích na výrobní plochu, kde by měl závod vzniknout na devítihektarové ploše.

Pozemky jsou částečně soukromníků a převážně města, které by se s firmou chtělo dohodnout na odkupu. \"Máme zájem snižovat nezaměstnanost, a proto záměr firmy Nevoga jako jednoho z největších zaměstnavatelů v regionu podporujeme,\" uvedl starosta Znojma Vlastimil Gabrhel (ČSSD). Znojemsko se totiž dlouhodobě potýká s jednou z nejvyšších nezaměstnaností v Jihomoravském kraji. Zatímco v srpnu byl podíl nezaměstnaných v kraji 6,9 procenta, na Znojemsku to bylo 8,1 procenta, což je hned druhý nejvyšší podíl nezaměstnaných po Hodonínsku, které má 8,2 procenta. Úřady práce na Znojemsku evidovaly na konci prázdnin kolem 6200 nezaměstnaných.

Společnost Nevoga zajišťuje výrobu plastového a kovového zboží. Prodává plastové i betonové sloupky, drátěné podložky, výztužné i bednící systémy a stavební fólie, vyrábí plastové profily. Kromě Znojma má pobočky v Rakousku, Německu, Polsku a Španělsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK