Nezaměstnaných v září ve Zlínském kraji ubylo, je jich 22.822

08.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 8. října (ČTK) - Počet nezaměstnaných ve Zlínském kraji se v září snížil o 670, úřady práce v kraji evidovaly celkem 22.822 uchazečů o zaměstnání. Podíl nezaměstnaných se tak snížil ze srpnové hodnoty 5,9 procenta na 5,7 procenta. Na úřady práce se v září nově zaregistrovalo 3216 lidí. Je to nejnižší zářijový údaj v historii kraje, řekla dnes ČTK ředitelka krajské pobočky úřadu práce Miriam Majdyšová. Už druhým rokem se také snižuje počet absolventů škol, kteří se v září zaevidovali.

\"Na konci září je v kraji evidováno téměř 1700 absolventů. Nicméně ve srovnání s loňským rokem nebo předchozími lety je tento počet výrazně nižší. Loni jejich počet přesahoval hodnotu 2000, byla období, kdy se počet absolventů evidovaných na úřadu práce blížil spíše ke třem tisícovkám. Důvodem, proč je absolventů v evidenci méně, je jednoznačně velmi pozitivní situace na trhu práce, možnost nalezení uplatnění,\" podotkla Majdyšová.

Podíl nezaměstnaných v kraji je nižší než ten republikový, který v září činil rovných šest procent, o 0,2 procentního bodu méně než na konci srpna. V zemi je bez práce 441.892 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK