Dálnice D1 u Brna je uzavřená kvůli opravě mýtné brány

10.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 10. října (ČTK) - Dopravní policie dnes krátce po 23:00 uzavřela v obou směrech dálnici D1 nedaleko Brna. Důvodem je přesun a úprava mýtné brány. Řidiči neprojedou mezi Ostrovačicemi na 178. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru. Práce skončí nejpozději v 07:00. Práce začaly podle plánu, objízdná trasa je v pořádku, řekl ČTK mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Ve směru na Prahu policie dopravu odklání na paralelní silnici druhé třídy. Po stejné komunikaci vede také objízdná trasa v opačném směru. Podle policistů i silničářů je kapacita paralelní silnice dostatečná, aby zvládla mírný noční provoz.

Právě v noci ze soboty na neděli je na D1 nejméně automobilů. Přesto Ředitelství silnic a dálnic řidičům spíše doporučovalo, aby cestu odložili na nedělní dopoledne.

Policie řidiče nabádá, aby sledovali změněné dopravní značení a informační tabule. Posílila také počet hlídek v terénu, které budou v případě potřeby dopravu usměrňovat. Ani policie ale neočekává žádné zásadní komplikace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK