Ministerstvo uzavře smlouvu s ČD na provoz na trase Brno-Olomouc

12.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. října (ČTK) - Ministerstvo dopravy v příštích dnech uzavře smlouvu s Českými drahami na desetiletý provoz na trase z Brna do Olomouce přes Břeclav. Na dnešním Žofínském fóru to uvedl náměstek ministra dopravy Ladislav Němec. Zakázku zadalo ministerstvo státnímu dopravci přímo bez otevřeného výběrového řízení. Původně měly České dráhy, které už na trati jezdí, získat prodloužení o 15 let, nakonec bude smlouva o pět let kratší. O záměru smlouvu podepsat informoval resort také na své úřední desce.

\"Nyní finišujeme jednání s Českými drahami o nové smlouvě na linku R13 Brno - Břeclav - Olomouc. Bude platit od prosince 2015 po dobu deseti let. Požadujeme nasazení nových vozidel, která budou dotovaná z evropských fondů,\" řekl náměstek Němec. Jen v nadcházejícím jízdním řádu 2015/2016 by měly ČD na této trase ujet 1,24 milionu kilometrů.

České dráhy získají podle úřední desky bez veřejné soutěže také další dvě kratší zakázky. Ministerstvo s nimi chce uzavřít tříletou smlouvu na provoz osobní veřejné přepravy na lince R14 Pardubice - Liberec. Jen v prvním roce by měly vlaky Českých drah mezi těmito městy najezdit více než milion kilometrů.

Národní dopravce bude zajišťovat v následujícím roce osobní dopravu také na lince R16 Plzeň - Most, kde by měl od letošního prosince během 12 měsíců najezdit 462,7 tisíce kilometrů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK