Americké akcie mírně posilují, trh čeká na výsledky firem

12.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 12. října (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování dál mírně posilovaly. Obchodování ale bylo po výrazném vzestupu z minulého týdne a před vlnou čtvrtletních výsledků hospodaření klíčových podniků výrazně utlumené.

V poledne místního času (18:00 SELČ) Dow Jonesův index přidával asi čtvrt procenta na 17.130 bodů. Širší index Standard & Poor\'s 500 posiloval o téměř 0,1 procenta na 2016 bodů, zatímco index trhu Nasdaq měl k dobru 0,2 procenta na 4840 bodů.

Index S&P 500 za celý minulý týden získal asi 3,3 procenta, což byl jeho nejlepší týdenní výkon od začátku roku.

K růstu akcií přispěly minulý týdne vyhlídky na pozdější zvyšování úrokových sazeb ve Spojených státech. Pozornost investorů se teď soustředí na výsledky amerických podniků za třetí čtvrtletí. Tento týden je zveřejní banky JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of America a Citigroup.

\"Myslím, že to bude velmi klidný den a že investoři se spokojí s čekáním na firemní zisky a některé nové ekonomické údaje,\" řekl agentuře Reuters Paul Nolte z chicagské firmy Kingsview Asset Management. Aktivitu obchodování dnes snížil i svátek, kvůli němuž byl uzavřen trh dluhopisů, banky a vládní instituce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK