Značka vozů VW sníží plánované investice miliardu eur ročně

13.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg 13. října (ČTK) - Německý automobilový koncern Volkswagen sníží kvůli emisnímu skandálu investice do své vlajkové značky VW o zhruba miliardu eur ročně (27,1 miliardy Kč) oproti původnímu plánu. Vyplývá to z dnešního sdělení nového představenstva VW. Značka VW také v Evropě a v Severní Americe přejde na novou technologii týkající se emisí naftových aut.

\"Značka Volkswagen mění strategii pro budoucnost,\" uvedl v prohlášení generální ředitel VW Herbert Diess.

Automobilka v Evropě a v Severní Americe upraví svou strategii týkající se naftových motorů. Používat v nich prý bude pouze zařízení s technologií SCR a AdBlue, aby tak snížila emise výfukových plynů. Ke změně prý přikročí \"co nejdříve\".

Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 milionů aut s naftovými motory po celém světě instaloval software, který umožňuje manipulovat s výsledky měření emisí. Skandál srazil tržní hodnotu podniku o třetinu, donutil k odchodu jeho výkonného šéfa a vedl k vyšetřování po celém světě.

Nový šéf koncernu Matthias Müller tento měsíc upozornil, že finanční následky skandálu zatím nejsou zřejmé a firma přezkoumá všechny plánované investice.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK