Alphabet zvýšil ve 3. čtvrtletí příjmy o dalších 13 procent

22.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 22. října (ČTK) - Holding Alphabet, nová mateřská společnost internetové společnosti Google, ohlásil dnes třináctiprocentní růst příjmů ve třetím letošním čtvrtletí. Výsledek ovlivnila zejména masivní reklama na komunitním videoserveru YouTube a v mobilním vyhledávači.

Ve čtvrtletí, které skončilo 30. září, dosáhl čistý zisk firmy Alphabet výše 3,98 miliardy dolarů, zatímco v předchozím kvartálu to bylo 3,93 miliardy. Celkový příjem společnosti se zvýšil na 18,68 miliardy, přičemž loni ve stejném období to bylo 16,52 miliardy. Ve druhém letošním čtvrtletí příjem společnosti stoupl na 17,73 miliardy.

Firma Google dokončila svou reorganizaci do nového holdingu Alphabet počátkem října. V rámci reorganizace se do samostatných firem oddělily některé projekty, jako samořídící auta a aktivity v oblasti prodloužení lidského života, a Alphabet se stala mateřskou firmou všech těchto menších společností. Jednou z nich je také Google.

Dnešní bilance Alphabetu je první po reorganizaci firmy. Příjmy z reklamy se zvýšily o 13 procent na 16,78 miliardy dolarů, celkový počet reklamních placených prokliků se zvýšil o 23 procent. Příjmy z reklamy se přitom ocitly pod tlakem, protože uživatelé přecházejí na služby v mobilních zařízeních, kde je úspěšnou reklamních kampaní většinou nižší.

Výdaje společnosti se zvýšily o 9,1 procenta na 13,97 miliardy dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK