Zisk Thomson Reuters ve čtvrtletí vzrostl o 17,2 procenta

23.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. října (ČTK) - Globální zpravodajské a informační společnosti Thomson Reuters vzrostl ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 17,2 procenta na 293 milionů USD (7,2 miliardy Kč). Zisk překonal očekávání analytiků, přestože tržby kvůli vývoji směnných kurzů klesly. Firma současně v dnešním prohlášení potvrdila výhled na celý letošní rok.

Zisk na akcii bez mimořádných položek činil 52 centů. Analytici čekali zisk jen 49 centů na akcii. Příjmy se snížily o čtyři procenta na 2,98 miliardy USD. Bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů však vzrostly o jedno procento.

Příjmy v divizi Financial & Risk, která poskytuje zpravodajství a analýzy firmám z oblasti finančních služeb, klesly o sedm procent na 1,51 miliardy USD. Bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů však zůstaly na stejné úrovni jako loni.

Skupina Thomson Reuters vznikla v roce 2008, kdy kanadská informační společnost Thomson dokončila převzetí věhlasné britské tiskové agentury Reuters. Jejími hlavními konkurenty v oblasti zpravodajství a finančních služeb jsou společnosti Bloomberg a Dow Jones.

irl hej

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK