Akcie v USA díky technologiím a snížení sazeb v Číně dál zpevňují

23.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. října (ČTK) - Americké akcie v dnešním obchodování druhý den výrazně zpevňují. Technologický trh Nasdaq podpořily nečekaně dobré výsledky hospodaření předních technologických společností Alphabet, Amazon a Microsoft. Náladu na Wall Street povzbudilo také další snížení úrokových sazeb v Číně.

Kolem poledne místního času (18:00 SELČ) získával Dow Jonesův index 0,4 procenta a pohyboval se kolem 17.556 bodů. Širší index S&P 500 byl s nárůstem o 0,7 procenta na 2065 bodech, index trhu Nasdaq si připisoval 1,7 procenta na 5002 bodů.

Akcie Alphabet posílily o více než deset procent na nový rekord 752,50 USD. Holdingová společnost, jejíž součástí je nyní Google, překonala svými čtvrtletními výsledky odhady trhu a oznámila první odkup svých akcií. Zhruba desetiprocentní nárůst kurzu zaznamenávají po příznivých výsledcích také akcie společností Microsoft a Amazon.

Čínská centrální banka dnes ve snaze o podporu ekonomiky pošesté za poslední rok snížila základní úrokové sazby a zmírnila i povinné rezervy komerčních bank. \"Přinejmenším dočasně to zažehnalo nejhorší obavy o vývoj čínské ekonomiky,\" řekl agentuře Reuters Ernie Cecilia z investiční společnosti Bryn Mawr Trust.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK