Americké akcie před Fedem a výsledky Applu mírně klesají

26.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. října (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování mírným poklesem. Investoři čekají na středeční výsledek dvoudenního zasedání měnového výboru americké centrální banky (Fed) a čtvrtletní výsledky přední technologické společnosti Apple.

Kolem poledne místního času (17:00 SEČ) ztrácel Dow Jonesův index 0,15 procenta a pohyboval se kolem 17.620 bodů. Širší index S&P 500 oslaboval o 0,3 procenta na 2069 bodů a index technologického trhu Nasdaq byl takřka beze změny kolem 5028 bodů. Minulý týden indexy získaly dvě až tři procenta a v pátek uzavřely na dvouměsíčních maximech.

Od Fedu se tento týden zvýšení úrokových sazeb nečeká. Investoři ale budou pečlivě zkoumat sdělení ze schůzky, aby odhadli, kdy se sazby začnou zvyšovat, uvedla agentura Reuters.

Investoři v opatrnosti před zveřejněním výsledků Applu jeho akcie prodávali. Jejich kurz ztrácel zhruba tři procenta a byl největší brzdou všech tří indexů. Wall Street také oslaboval pokles cen ropy, který srážel akcie ropných koncernů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK