Dolar po nejnovější statistice z trhu bydlení oslabuje

26.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 26. října (ČTK) - Americký dolar na počátku nového týdne oslabuje. Důvodem je pokles výnosů amerických dluhopisů a nejnovější statistika z trhu s bydlením. Ta vyvolala obavy o zdraví americké ekonomiky před zasedáním měnového výboru centrální banky USA (Fed), který zasedá tento týden.

Kolem 17:50 SEČ euro vůči dolaru posílilo o 0,3 procenta na 1,1052 USD. K jenu zůstal kurz eura beze změny na 133,70 JPY. Dolar vůči jenu oslabil o 0,3 procenta na 120,97 JPY. Ke koši šesti předních světových měn dolar klesl rovněž o 0,3 procenta na 96,801 bodu.

Všeobecně se očekává, že Fed nechá ve středu svou měnovou politiku beze změny. Mohl by však naznačit, kdy hodlá začít zvyšovat úrokové sazby. Podle současných spekulací by Fed mohl zvýšit úroky v prosinci či na počátku příštího roku.

Dnešní vládní statistika ukázala, že prodej nových rodinných domů ve Spojených státech v září po dvou měsících silného růstu prudce klesl a sestoupil nejníže za deset měsíců. Realitní trh oslabily vyšší ceny a celkově slabší hospodářský růst, podle analytiků je ale pokles dočasný.

Obchodníci budou tento týden také pozorně sledovat zasedání měnových výborů dalších centrálních bank. Tento týden jednají centrální banky Švédska, Nového Zélandu a Japonska, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK