Němečtí exportéři letos počítají s rekordním vývozem

27.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 27. října (ČTK) - Export z Německa by se měl v letošním roce zvýšit o šest procent a dosáhnout nového rekordu. Uvedl to dnes německý svaz velkoobchodníků a exportérů BGA. Předpověděl také, že skandál kolem falšování výsledků měření emisí u naftových vozů z koncernu Volkswagen nebude mít z dlouhodobého hlediska na dobrou pověst německých výrobků vliv.

Svaz podle agentury Reuters předpokládá, že silná poptávka v Evropě a Spojených státech vykompenzuje útlum na rozvíjejících se trzích i případné negativní důsledky skandálu kolem automobilky Volkswagen.

\"Skandál ve Volkswagenu nezpůsobí žádnou dlouhodobou újmu dobré pověsti německých produktů,\" uvedl BGA. Upozornil, že německý průmysl nestojí pouze na jedné velké automobilové společnosti.

Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových automobilů po celém světě instaloval software umožňující manipulovat s testy emisí. Největší skandál v osmasedmdesátileté historii Volkswagenu přechodně srazil tržní hodnotu podniku až o třetinu, donutil k odchodu generálního ředitele společnosti a vedl k vyšetřování po celém světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK