Akcie na americkém trhu dál mírně klesají

27.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. října (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování dál mírně klesaly. Oslabovaly je smíšené firemní výsledky, dílčí statistiky a nižší ceny ropy. Investoři také čekají na středeční rozhodnutí měnového výboru americké centrální banky (Fed).

Kolem poledne místního času (17:00 SEČ) ztrácel Dow Jonesův index 0,3 procenta a pohyboval se kolem 17.575 bodů. Širší index S&P 500 oslaboval o 0,4 procenta na 2063 bodů a index technologického trhu Nasdaq byl se ztrátou 0,15 procenta kolem 5027 bodů.

Investoři se nadále zaměřují na čtvrtletní výsledkové zprávy amerických firem. Nyní čekají hlavně na výsledky společnosti Apple, které vyjdou po oficiálním uzavření obchodů.

\"Dnes trh zadržuje dech a čeká jak na výsledky Applu, tak na to, co udělá Fed,\" řekla agentuře Reuters Kim Forrestová z investiční firmy Fort Pitt Capital Group.

Dnešní údaje ukázaly pokles zakázek na investiční zboží druhý měsíc za sebou. Z letošního maxima také klesl index spotřebitelské důvěry organizace Conference Board.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK